EFT Emotional Freedom Techniques
 

podcast EFT

Welkom bij mijn podcast genaamd: EFTyourbody


Hierin gaan we praten over de communicatie van je lichaam. De communicatie tussen lichaam, geest en ziel. Communicatie van je lichaam met de buitenwereld. Communicatie van je lichaam zoals die was in het verleden en hoe die nu is. Daarnaast de verandering die we hebben in de loop der jaren over dit onderwerp. 

Ik maak een podcast alleen, maar ook gezellig met anderen. Dat kunnen mensen zijn die een bepaalde expertise hebben met betrekking tot dit onderwerp. Het kunnen ook mensen betreffen die daar een uitgesproken mening over hebben en ervaringsdeskundigen.

Het lijkt mij leuk wanneer jullie (het publiek) ook thema's aanleveren. Dat kan via mijn instagram account: @eftyourbody. Daarnaast mogen jullie liefdevolle, opbouwende kritiek leveren die groei en ontwikkeling geven ten aanzien van deze podcast.
In deze tijd is er al genoeg veroordelingen en beoordelingen waardoor ik daar persoonlijk ver van af wil blijven.

Mijn eigen ervaring met de mind en body begon al toen ik klein was. Ik zag volwassen mensen om mij heen die moeite hebben in het verbinden van lichaam en geest. Of ze zeggen iets en het lichaam laat iets heel anders zien.  Mensen doen dingen die ze helemaal niet leuk vinden, wat ze vervolgens voelen in hun lichaam. Sommigen voelen zich niet veilig in hun eigen lichaam of zijn heel onzeker, wat het lichaam dan ook uitstraalt. Dat viel mij op als kind.
Ik vond dat als kind raar en begreep dat niet goed. Hoe konden mensen zo ver verwijderd zijn van hun eigen lichaam? 
In dit leven en in deze wereld is je lichaam ondergeschikt aan de geest. Alles komt voort uit gedachten en overtuigingen. Die werden je opgelegd. Ik ontkwam daar ook niet aan. Daarnaast had ik ook geen personen om mij heen die hetzelfde zagen als ik of waar ik mijn vragen bij kwijt kon. Althans dat leek zo voor mij.
Daarnaast hadden we al de nodige uitdagingen in ons eigen gezin waardoor die interesse, passie en vragen die ik als kind had verdwenen op de achtergrond. 

Zorgen voor mensen bleef wel mijn interesse houden. Hierdoor op mijn 16de de verpleegkunde opleiding gedaan en na kort te hebben gewerkt als verpleegkundige ben ik de fysiotherapie gaan doen. Intern nog vele cursussen gevolgd.
Toch nog heel erg bezig met de connectie tussen lichaam en geest.  Mijn grootste les kwam echter door eigen ervaring toen ik in 2020 serieuze fysieke klachten ervaarde. Ik moest er wel naar kijken en er iets mee doen. Ik kon de klachten niet meer negeren.
Ik had al jaren fysieke klachten die zich op verschillende manieren uitte, maar er werd nooit echt een diagnose gesteld. Elke keer werd ik terug geworpen op mijzelf. 
In 2020 na vele onderzoeken kwam er eindelijk een diagnose, maar die diagnose was niet mals. 
Door de corona pandemie werden de vervolg onderzoeken en behandelingen verder uitgesteld of was het moeilijk plannen. Hierdoor ben ik zelf verder gaan zoeken in het alternatieve circuit en daar begon mijn intensieve proces naar mijzelf. Dat was niet makkelijk. Een pil en een operatie was een stuk "makkelijker geweest". Ik zet dat tussen aanhalingstekens, omdat hier altijd risico's aan verbonden zijn en omdat daar ook bijwerkingen aan zitten die minder gunstig zijn. 

Zo kwam EFT op mijn pad en het heeft mijn leven radicaal veranderd in een positieve zin en ik gun dat een ieder!  Hierdoor zal EFT zeker in een heleboel thema's terug komen in mijn podcast. Vandaar de naam EFTyourbody. Beiden komen aanbod in de podcast. Hoe je EFT kunt toepassen op je lichaam en over je lichaam. De connectie tussen lichaam, geest en ziel, hoe de communicatie van je lichaam is.

Niet alleen bestaan er EFT technieken, maar ook andere therapieën en ideeën waarbij je jouw lichaam en geest makkelijk kunt verbinden en waarbij je jouw lichaam goed kunt leren begrijpen. 

Afijn, heel veel plezier in het luisteren naar deze podcast en ik hoop van harte dat jullie geïnspireerd raken.
In dit leven mag je lichaam eigenlijk een heel mooi, warm huis zijn voor je ziel en je geest.

podcast tap into the voice of your body and listen to it.


Mijn eerste podcast met Jana Sujanska van Wakeful Rebels op 13 maart 2023. 

De podcast is te beluisteren via deze link op spotify:

Podcast eftyourbodyMocht je het leuk vinden om ze apart te beluisteren middels deze links dan kan dat:

Podcast eftyourbody trailerPodcast eftyourbody aflevering 1Podcast eftyourbody aflevering 2

In deze aflevering gaan we een ronde tappen en we gaan een onderdeel van je lichaam bespreken. Ben jij benieuwd welk onderdeel? Luister naar deze 2de aflevering van eftyourbody!


Podcast eftyourbody aflevering 3

Het overlevingssysteem


Podcast eftyourbody aflevering 4

Emoties deel 1


Podcast eftyourbody aflevering 5

Emoties deel 2


Podcast eftyourbody aflevering 6

Ik ben zeer vereerd dat mijn coach/mentor van de cursus EFT Universe een interview wil doen met mij, in mijn podcast. Ze komt helemaal uit Barcelona. Is al heel lang in de EFT en verteld over overvloed, invloed en informatie van voorouders en hoe die te                                                                                              verwerken. Ze geeft een prachtige meditatie weg en verteld over het                                                                                    verminderen van stress en de stress-respons. Deze afl. is in het Engels.